Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen

Vakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen

Erfgoedlogies Beddermolen

Logeren in een eeuwenoude molenaarswoning

Een authentieke vakantiewoning tot 10 personen, prachtig gelegen op het molendomein van de Beddermolen en voorzien van alle modern comfort, aan de rand van het Merodegebied.

Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen

Met zicht op de windmolen

Hier kan je in alle rust een aangename tijd doorbrengen met familie of vrienden. De authentieke elementen, de warme sfeer, de groene regio, de mooie tuin met terras en het uitzicht op de molen en de velden maken van jouw verblijf een onvergetelijke ervaring!

Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen

Uniek erfgoedlogies in een prachtige regio

Naast de houten windmolen van Tongerlo, aan de rand van het mooie groene Merodegebied en de Kempen, staat een prachtig gerestaureerde molenaarswoning. Beide toeristische regio's worden gekend vanwege hun mooie bossen, natuur, kastelen, abdijen en vele andere troeven.

Het karakteristieke vakantiehuis is omringd door talloze fiets- en wandelroutes en historische plaatsen. In de omgeving kan je dan ook prachtige tochten maken, maar je kan er ook eens een dagje met een eTuktuk op uit om het gebied te verkennen, of een kayak huren of op klompen gaan lopen op het Klompenbelevingspad!

In de vakantiewoning liggen een infomap en brochures met nog heel wat meer leuke activiteiten, gezellige eetplekjes, terrasjes en bezienswaardigheden in het Merodegebied, waarvan de Beddermolen een trotse labelhouder is!

Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen

Verblijven in een stukje geschiedenis

De Beddermolen behoorde vroeger tot de abdij van Tongerlo en ligt er slechts op een boogscheut vandaan. Het molendomein, dat in de 15e eeuw ontstond, is een mooi voorbeeld van de typische Kempense molensites van vroeger, waarvan er jammer genoeg niet veel meer overblijven.

Je logeert in de woning waar eeuwen lang de molenaar met zijn gezin woonde. Dit als monument beschermde gebouw werd tussen 2018 en 2020 volledig gerestaureerd, waarbij de oude elementen behouden bleven. Je vindt er dus de looks van gisteren maar het comfort van vandaag! Er werden 3 charmante slaapkamers en 2 badkamers in ondergebracht, net als een gezellige living, eetkamer en een ruime keuken. In de herfst- en de wintermaanden kan je genieten aan de haard. In de knusse opkamer kan je je terugtrekken met een boek of kunnen de kinderen spelletjes spelen. Op het terras kan je heerlijk barbecueën.

Het domein beschikt over een parking en fietsenstalling. Scroll naar beneden om te zien wat er allemaal voorhanden is in het logies.

Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen
Vakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen

Van Toerisme Vlaanderen kreeg de woning 4 sterren toegekend

Praktische info en diensten

Het vakantiehuis is perfect uitgerust voor een aangenaam verblijf in alle comfort. Hieronder vind je een overzicht van wat er per ruimte voorzien is.

Prijzen en beschikbaarheid vind je hier

Het volgende is inbegrepen in de prijs:

  • De eindschoonmaak
  • Het verbruik van water, elektriciteit en gas
  • een linnenpakket, bestaande uit badhanddoeken, keukenhanddoeken en beddengoed, aangepast aan de grootte van je gezelschap en de lengte van je verblijf

De waarborg bedraagt 300 euro en is niet inbegrepen. Deze is verplicht te betalen op het moment van de boeking.

Inchecken kan op vrijdag vanaf 16 uur (week- en weekendformule), en op maandag vanaf 17 uur (midweek). We vragen je een richtuur door te geven bij de boeking.

Omwille van hygiënische redenen zijn honden jammer genoeg niet toegelaten.

Binnen roken is niet toegestaan. Ook het organiseren van feesten in de vakantiewoning wordt niet toegelaten.

Voor alle huurvoorwaarden verwijzen we naar ons document.

Huurvoorwaarden
Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen

Indeling en aanwezige zaken

Woonkamer:
Ruime woonkamer met smart tv, Bluetooth radio surround systeem met cd speler en USB-ingang, gezellige gashaard, infomap met leuke adresjes en praktische info over wat er te beleven is in de buurt, enkele gezelschapspelletjes

Keuken:
Volledig ingerichte keuken met alle keukenbenodigdheden, kookvuur, afwasmachine, oven en combioven, koelkast en diepvriezer, Senseo-koffiemachine, koffiezetapparaat, waterkoker. In de keuken is een eiland met 4 barkrukken zodat je ook tijdens het koken al gezellig samen een aperitiefje kan drinken.

Eetkamer:
Hier staat een lange houten tafel met 6 stoelen en een zitbank met kussens. Voor de kleintjes zijn er 2 kinderstoelen voorzien.

Tuin en binnenplein:
De privétuin van de vakantiewoning is ruim en voorzien van een aangenaam terras: ideaal als speelplaats of om te barbecueën. De vuurkorf maakt je avond nog gezelliger.

De vakantiewoning is gelegen langsheen een binnenplein dat publiek toegankelijk is. Ook de oprijlaan, waar de tuin aan grenst, is openbaar. Vooraan de oprijlaan ligt een parking.

De windmolen waar het molenhuis bij hoort is elke eerste en derde zondagnamiddag van de maand open voor het publiek. Wil je weten wat er verder nog te doen is op het domein, kijk dan hier.

 

3 slaapkamers:
De woning is voorzien van

  • Een kamer met een dubbel bed
  • Een kamer met een dubbel bed en een slaapzetel voor 2 personen
  • Een kamer met een dubbel bed en een stapel bed

Al deze kamers bevinden zich op de verdieping.
Beddengoed hoef je niet te voorzien; daar zorgen wij voor.
Er is één opplooibaar babybedje aanwezig in de woning.

2 badkamers:
Eén badkamer is voorzien van een grote douche met rainshower en handsproeier.
De andere badkamer is voorzien van een bad/douche-combinatie.
Elke badkamer heeft een mooi meubel met dubbele lavabo en spiegel, kinderkrukje, scheerspiegel en haardroger. Er is ook een passpiegel aanwezig in de woning. De nodige badhanddoeken kunnen via het linnenpakket bijbesteld worden. De nodige badhanddoeken woren voorzien.

 

Toiletten:
Zowel het gelijkvloers als de bovenverdieping is voorzien van een apart toilet.

 

Opkamer:
In deze knusse kamer kunnen de kinderen lekker spelen of kan je in de zetel in alle rust even genieten van een boek. Er is wat basisspeelgoed voorzien, maar eigen speelgoed meenemen kan wenselijk zijn.

 

Andere aanwezige zaken:
Strijkijzer, strijkplank, schoonmaakmateriaal, vuilniszakken, etc.

 

Fietsen: er zijn 3 vrouwen- en 3 mannenfietsen gratis beschikbaar.

 

Aanpalende zalen (tegen betaling): Indien je dit wenst, kan je de aanpalende stal en schuur bijkomend huren. Deze ruimtes zijn geschikt voor vergaderingen, workshops, private feesten,… Let op, indien je deze gebouwen additioneel wenst te huren, zal je zien dat dit niet mogelijk is via de boekingsmodule op de weekends dat de woning te huur is. Dit is om gezelschappen niet te mixen op het domein. Neem daarom even contact met ons op via het nummer 0477 08 70 46.

 

Gratis WiFi: Uiteraard is er overal een goede internetverbinding mogelijk.

Duurzaamheid gegarandeerd

Green-Key label als keurmerk!

Zowel bij de destijdse restauratie als de huidige uitbating van het erfgoedlogies van de Beddermolen zetten we extra in op het reduceren van onze ecologische voetafdruk.

Zo werden tijdens de verbouwing van de vakantiewoning in 2019-2020 zo veel mogelijk technieken gebruikt om de CO2 impact te verkleinen, gaande van isolatie over regenwaterrecuperatie tot slimme ventilatie en verwarming.

Ook bij de uitbating trekken we deze duurzaamheidsgedachte door. De zorg voor het milieu is een structureel onderdeel van de werking. Het schoonmaken van de woning en het linnengoed gebeurt met ecologische middelen en ook de aan onze gasten aangeboden zepen en dergelijke zijn zoveel mogelijk biologisch, lokaal en/of gerecycleerd. We registreren ons energieverbruik en proberen door kleine acties steeds te blijven verbeteren.

Sinds 2023 is onze vakantiewoning dan ook de trotse houder van het Green Key Label. Green Key is het eerste kwaliteitslabel dat duurzaam reizen, vergaderen en ontspannen in de verf zet. Wie in de Beddermolen verblijft, hoeft zich dus geen zorgen te maken om zijn ecologische voetafdruk.

Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen

Over de uitbaters

Het molenhuis en de andere gebouwen op het domein werden tussen 2018 en 2021 volledig gerestaureerd door Stichting Kempens Landschap. Dit is een landschapsorganisatie die actief is in zo goed als de hele provincie Antwerpen en als doel en taak heeft om – samen met de betrokken gemeentebesturen en het provinciebestuur -waardevolle landschappen, erfgoedsites, natuurcomplexen en open ruimtegebieden veilig te stellen voor de toekomst (hoofdzakelijk door verwerving) en ze op te waarderen en open te stellen voor het publiek. Ze bestaan sinds 1997 en hebben heel wat mooie domeinen en realisaties onder hun werking vallen. Kijk maar eens op de website!

Voor die openstelling werkt Kempens Landschap op het domein van de Beddermolen samen met molenaars in de windmolen, en bakkers in het bakhuisje.  De vakantiewoning zelf wordt uitgebaat door de VZW In De Ban Van Buiten.

Maar ook de gemeente Westerlo vervult een belangrijke rol op het domein. Zij verzorgen het groen en financier(d)en ook een groot deel van de uitgevoerde werken op het domein, zoals de restauratie van de windmolen en de bakkerswerking. Wil je hierover meer lezen? Surf dan naar de website die we maakten over het gehele molendomein: www.domeinbeddermolen.be

Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen