Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen

Vakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur BeddermolenVakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen

Vakantiewoning Beddermolen

Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen

Erfgoedlogies met zicht op de windmolen

Vakantiewoning Beddermolen

Erkend met vier sterren bij Toerisme Vlaanderen

Een authentieke vakantiewoning tot 10 personen, prachtig gelegen op het molendomein van de Beddermolen en voorzien van alle modern comfort, aan de rand van het Merodegebied.

Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen

Karakteristiek vakantiehuis

Naast de houten windmolen van Tongerlo, aan de rand van het mooie groene Merodegebied, staat een prachtig gerestaureerde molenaarswoning. Het karakteristieke vakantiehuis is omringd door talloze fiets- en wandelroutes, historische plaatsen en abdijen. En ook de toeristische regio van de Kempen ligt vlakbij.

In het vakantiehuis vind je alles wat je nodig hebt om in alle rust en comfort een aangename tijd door te brengen met familie, vrienden of collega’s. De authentieke elementen, de warme sfeer, de rust, de mooie tuin met terras en het uitzicht op de molen en de velden maken van jouw verblijf een onvergetelijke ervaring.

Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen

Slapen in een stukje geschiedenis

Je logeert in de woning waar eeuwen lang de molenaar met zijn gezin woonde. Dit als monument beschermde gebouw werd tussen 2018 en 2020 volledig gerestaureerd, waarbij de oude elementen behouden bleven. Er werden 3 charmante slaapkamers en 2 badkamers in ondergebracht, net als een gezellige living, eetkamer en een ruime keuken. In de herfst- en de wintermaanden kan je genieten aan de haard. In de knusse opkamer kan je je terugtrekken met een boek of kunnen de kinderen spelletjes spelen. Op het terras kan je heerlijk barbecueën.

Het domein beschikt over een parking en fietsenstalling. Een inventaris van de aanwezige zaken, vind je hier

Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen

Van Toerisme Vlaanderen kreeg de woning 4 sterren toegekend

Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen
Vakantiewoning

Vakantiewoning

Naast de houten windmolen van Tongerlo, aan de rand van het mooie groene Merodegebied, staat een...
Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen
Zaal en domein (stal, schuur & buitenruimte)

Zaal en domein (stal, schuur & buitenruimte)

Zin om een belangrijke gebeurtenis te vieren op het domein van de Beddermolen? Dat kan! De...

Omgeving

De Beddermolen behoorde vroeger tot de abdij van Tongerlo en ligt er slechts op een boogscheut vandaan. Het molendomein, dat in de 15e eeuw ontstond, is een mooi voorbeeld van de typische Kempense molensites van vroeger, waarvan er jammer genoeg niet veel meer overblijven.

Het domein, bestaande uit een houten windmolen, molenhuis, stal, schuur en bakhuisje, is beschermd erfgoed. De ligging naast een graanakker maakt het plaatje compleet. Elke eerste en derde zondag van de maand is de molen open voor het publiek. Ook bakworkshops worden georganiseerd. Check www.domeinbeddermolen.be voor meer info.

Het domein bevindt zich aan de rand van het Merodegebied, gekend vanwege zijn mooie bossen, natuur, kastelen, abdijen en vele andere erfgoedsites. Van hieruit kan je prachtige wandelingen en fietstochten maken, of huur een eTuktuk om het gebied te verkennen! De regio is ook gekend bij ruiters. De mooie groene Kempen liggen eveneens vlakbij. In de vakantiewoning liggen een infomap en brochures met alle activiteiten en bezienswaardigheden.
Wil je nu al wat info? Klik dan op bovenstaande links.

Vakantiewoning en zaalverhuur Beddermolen

Over de uitbaters

Het molenhuis, waar eeuwen geleden de molenaar woonde, werd tussen 2018 en 2020 volledig gerestaureerd door Stichting Kempens Landschap. Dit is een landschapsorganisatie die actief is in zo goed als de hele provincie Antwerpen en als doel en taak heeft om – samen met de betrokken gemeentebesturen en het provinciebestuur -waardevolle landschappen, erfgoedsites, natuurcomplexen en open ruimtegebieden veilig te stellen voor de toekomst (hoofdzakelijk door verwerving) en ze op te waarderen en open te stellen voor het publiek. Ze bestaan sinds 1997 en hebben heel wat mooie domeinen en realisaties onder hun werking vallen. Kijk maar eens op de website!

Voor die openstelling werkt Kempens Landschap op het domein van de Beddermolen samen met molenaars in de windmolen, bakkers in het bakhuisje en 3 mensen die de uitbating van de gebouwen mee in goede banen leiden. Dat zijn Marc, Lis en Erwin. Zij ontvangen de gasten, nemen telefoons aan en springen in op momenten dat u geholpen moet worden ter plekke.

Maar ook de gemeente Westerlo vervult een belangrijke rol op het domein. Zij verzorgen het groen en financier(d)en ook een groot deel van de uitgevoerde werken op het domein, zoals de restauratie van de windmolen en de bakkerswerking. Wil je hierover meer lezen? Surf dan naar de website die we maakten over het gehele molendomein: www.domeinbeddermolen.be